Bacteriën komen overal voor en bepaalde bacteriën kunnen u goed ziek maken. In ruimtes waar veel mensen over de vloer komen zijn vaak ook meer bacteriën te vinden. Denk hierbij aan een kantoor, een school of een cursusruimte. Op deze plekken is het daarom slim om bacteriën tegen te gaan. Maar ook als u kleine kinderen heeft is het belangrijk  U kunt een ionisator goed inzetten om bacteriën die in de lucht voorkomen te doden.

Waarom bacteriën bestrijden?

Niet alle bacteriën zijn slecht, zo hebben wij bijvoorbeeld ook bacteriën in ons lichaam, in de darmen waar ze helpen bij de spijsvertering. Maar er zijn een groot aantal bacteriën die u wel ziek maken. Als deze bacteriën het lichaam binnenkomen reageert uw immuunsysteem door de bacteriën tegen te werken. Met als gevolg dat u ziek wordt en u niet goed voelt. Het is daarom goed om deze slechte bacteriën te bestrijden om ziektes te voorkomen.

Slechte bacteriën in de lucht

We weten allemaal dat het belangrijk is om onze handen te wassen en om niet uit hetzelfde glas te drinken als van iemand die ziek is. Maar helaas is dat niet genoeg om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Bacteriën kunnen zich namelijk ook door de lucht verspreiden. Zo blijkt dat als iemand niest of hoest en zijn of haar mond niet goed bedekt, dat de bacteriën dan wel 45 minuten lang in de lucht overleven. Daardoor kunnen op korte termijn meerdere mensen verkouden worden.

Bacteriën doden met een ionisator

Bacteriën bestrijden met een ionisator

Een ionisator is het beste middel tegen bacteriën in de lucht. Een ionisator brengt elektrisch geladen luchtdeeltjes de lucht in die zich aan de bacteriën hechten. Zo ontstaan er clusters die naar beneden dwarrelen en die nu uit de lucht kunnen worden gezuiverd door de luchtreiniger. Hierbij worden de bacteriën onschadelijk gemaakt en blijft er zuivere lucht over!

Voor wie is een ionisator geschikt?

Een ionisator heeft allerlei voordelen, één van de voordelen is dat een ionisator bacteriën uit de lucht verwijdert en onschadelijk maakt. Daarom is een ionisator aan te raden in ruimtes waar veel mensen over de vloer komen. Maar ook voor thuis is een ionisator een perfecte manier om bacteriën te verwijderen. Bent u snel ziek of heeft u jonge kinderen? Dan is een ionisator de beste manier om uw gezondheid op peil te houden. Lees hier meer over de andere voordelen van een ionisator.

Meer weten?

Heeft u interesse in een ionisator? Dan bent u op Ionisator.nl aan het juiste adres. Wij bieden u een overzicht van de beste ionisatoren. Bekijk hieronder onze selectie aan ionisatoren of lees eerst meer over de werking van een ionisator. Mocht u vragen hebben dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

PROAIRTECH ZX9000

Nu bekijken!

WINIX ZERO

Nu bekijken!

WINIX ZERO PRO

Nu bekijken!

SHARP KC-D60EUW

Nu bekijken!