Niets is heerlijker dan de lente. Na een grauwe winter komen alle bloemen, planten, bomen en struiken weer tot leven. Veel mensen genieten hier van. Maar de lente is niet voor iedereen een feest. Planten, struiken en bomen produceren in de lente namelijk veel pollen en stuifmeel. Deze stoffen in de lucht kunnen voor allergische reacties en lichamelijke klachten zorgen. Lees gauw verder hoe dit proces in zijn werk gaat en hoe een ionisator pollen uit de lucht kan filteren. Het zou zo maar kunnen dat u deze keer wel van het bloeiseizoen kunt genieten.

Wat zijn pollen?

Als het over hooikoorts gaat, praat men al gauw over pollen. Maar wat zijn pollen precies? Onder pollen verstaan we niets anders dan stuifmeel dat in de bloeiperiode wordt uitgestoten door planten, bloemen en grassen. Ook bomen produceren veel stuifmeel tijdens hun bloeiperiode. Denk aan de els en de berk. Deze bomen beginnen hun bloeiperiode al tussen januari en maart. In mei zijn het vooral de graspollen die zich gaan verspreiden. Dit kan voortduren tot en met september. Planten en kruiden bloeien over het algemeen van mei tot en met november. Dit betekent dat de verschillende bloeiperiodes best wel een groot deel van het jaar aanwezig zijn. Een pollenseizoen bestrijkt dan ook vaak wel meer dan alleen de lente.

Wat is hooikoorts?

Onder hooikoorts verstaan we de allergische reactie op de stuifmeelpollen. Bij het inademen van pollen raakt het immuunsysteem in de war en gaat het overmatig veel antistoffen produceren. Wanneer de pollen in contact komen met het slijmvlies van ogen en neus ontstaat er een allergische reactie. Het afweersysteem ziet de pollen als schadelijke binnendringers en gaat histamine produceren. Deze overmatige histaminereactie zorgt ervoor dat de slijmvliezen gaan opzwellen. Ook gaat het lichaam meer slijm produceren. Hierdoor gaat men snotteren en krijgt men traanogen. Maar histamine hecht zich ook aan sommige zenuwuiteinden. Veel mensen hebben bij hooikoorts dan ook veel jeuk of moeten vaak niezen. Verder hebben mensen met hooikoorts vaak nog andere klachten. Hierbij valt te denken aan luchtwegproblemen, hoofdpijn, lusteloosheid en slapeloosheid.

Wie hebben er last van hooikoorts?

In Europa heeft 1 op de 8 mensen last van hooikoorts. Sommige mensen zijn allergisch voor meerdere pollen en hebben dan ook vaker en langer klachten. Het verschilt ook erg per woonplaats. Zo zijn er specifieke regionale plekken waar de concentratie pollen hoger is. Men heeft daar dan meer last van hooikoortsklachten. Overigens wordt in de medische wereld de term allergische rhinitis gebruikt om hooikoorts aan te duiden. Wat het soms ingewikkeld maakt, is dat de klachten bij hooikoorts soms erg op die van een eenvoudige verkoudheid lijken. Het verschil is echter dat verkoudheidsklachten doorgaans binnen een paar dagen overgaan. Hooikoorts kan bij patiënten wel meerdere weken aanhouden. Dit hangt af van de bloeitijd van de betreffende boom, plant of gras.

Wat te doen bij hooikoorts?

Ionisator.nl raadt bij ernstige klachten altijd aan om de dokter te bezoeken. Deze kan u uitgebreid testen en goede medicijnen voorschrijven. Ook kunt u bij de drogist verschillende zelfzorggeneesmiddelen vinden die uw klachten kunnen verlichten. Denk hierbij aan neusdruppels en histaminetabletten. Verder kunt u via internet verschillende pollenkalenders vinden die de bloeitijden van bloemen, planten, bomen en grassen voorspellen. Op die manier kunt u zich een beetje voorbereiden. Tijdens de bloeiperiodes zelf kunt u ervoor zorgen zo min mogelijk buiten te zijn. Helaas helpt dat niet altijd. Vaak komen pollen vanzelf van buitenaf in uw binnenklimaat terecht. In dat geval kunt u met een ionisator pollen uit de lucht halen.

Met een ionisator pollen uit de lucht halen

Veel mensen hebben baat gehad bij een luchtreiniger met ionisator in de strijd tegen hooikoorts. Door een ionisator pollen uit de lucht te laten verwijderen, gaven zij aan minder klachten te hebben. Een ionisator geleidt via een elektrisch geladen naald negatieve ionen in de lucht. Door de magnetische werking van deze ionen worden pollen aangetrokken en onschadelijk gemaakt. Op deze manier wordt het stuifmeel en de pollen uit de lucht gezuiverd. Op deze manier is de lucht binnenshuis vrij van stoffen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Ionisatie is een geavanceerde techniek die mooie resultaten laat zien. Dit komt omdat een ionisator in staat is om zeer kleine vervuilde luchtdeeltjes te elimineren. Hierdoor krijgen pollen geen kans.

Meer weten?

Bij Ionisator.nl weten we als geen ander hoe vervelend hooikoortsklachten kunnen zijn. Door jarenlange ervaring hebben wij de beste luchtreinigers met ionisator voor u geselecteerd. Deze zijn beschikbaar tegen een hele schappelijke prijs. Zo kunt u ook genieten van een pollenvrij binnenklimaat.

PROAIRTECH ZX9000

Nu bekijken!

WINIX ZERO

Nu bekijken!

WINIX ZERO PRO

Nu bekijken!

SHARP KC-D60EUW

Nu bekijken!