Of u nou rookt of niet, de rooklucht die achterblijft is niet aangenaam. Het ruikt vies en het is ook nog eens ongezond. En niet alleen voor u, maar ook voor iedereen uw omgeving. Helaas is rooklucht moeilijk te verwijderen. De geur trekt in kleding en in meubels en zelfs als u het raam openzet wilt de rooklucht niet snel weggaan. Rookt u, of een van de bewoners van uw woning? Of heeft u een rookruimte op uw werk waar u de lucht toch graag zo schoon mogelijk wil houden? Dan kunt u rooklucht verwijderen met een ionisator.

Waarom rooklucht verwijderen?

Ten eerste is rooklucht erg ongezond. En ook als de sigaret allang uit is blijven de giftige gassen en ammoniak die de lucht is verspreid zijn door de sigaret hangen. Het roken van een sigaret zorgt in totaal voor de uitstoot van meer dan duizend verschillende toxische stoffen. Deze stoffen zijn kankerverwekkend maar kunnen ook zorgen voor oogirritatie, hoofdpijn, hoesten, droge of pijnlijke keel, duizeligheid en misselijkheid. Voor mensen met astma of COPD is de rooklucht nog vervelender, want de rooklucht maakt hun klachten erger. En kinderen zijn gevoeliger dan volwassenen voor deze giftige stoffen, daarom is het bij kinderen nog belangrijk om rooklucht uit de lucht te zuiveren.

Als tweede reden is er ook de geur. Sigaretten of sigarenrook heeft een sterke geur die veel mensen vies vinden. De geur trekt in kleding, meubels en gordijnen en in een ruimte waar een lange tijd hevig gerookt is, is dit moeilijk te verwijderen. In sommige gevallen maakt het een huis zelfs moeilijker te verkopen.

Een ionisator inzetten tegen rooklucht

Een ionisator inzetten tegen rooklucht

Gelukkig is het wel mogelijk om rooklucht te verwijderen. Een ionisator kan de rooklucht op een effectieve manier tegengaan. Zowel de giftige stoffen als de nare geur worden door een ionisator verwijderd. Een ionisator geleidt via een elektrisch geladen naald negatieve ionen in de lucht. Deze negatieve ionen trekken de deeltjes van de giftige stoffen en de vluchtige geurstoffen aan, waardoor er cluster ontstaan die naar beneden dwarrelen. Deze clusters zijn makkelijk uit de lucht te zuiveren door de luchtzuiveraar. Met als resultaat een schone lucht die gezond is en geurvrij!

Een ionisator is makkelijk in diverse ruimtes te plaatsen. Zowel in woningen als op werk is een ionisator aan te raden als er gerookt wordt. Ook in rookruimtes is het slim om een ionisator om ook de rooklucht hier in toom te houden.

Meer weten?

Heeft u interesse in een ionisator om rooklucht te verwijderen? Bekijk dan hieronder onze selectie aan ionisatoren. Wij hebben de beste ionisatoren voor u geselecteerd. Of lees eerst meer over de werking van een ionisator of de 10 redenen om voor een ionisator te kiezen.

PROAIRTECH ZX9000

Nu bekijken!

WINIX ZERO

Nu bekijken!

WINIX ZERO PRO

Nu bekijken!

SHARP KC-D60EUW

Nu bekijken!