Iedereen kan er wel over mee praten. Van die periodes dat iedereen zit te snotteren en het griepvirus niet te stoppen lijkt te zijn. Zeker onder werkgevers is dit een veelvoorkomende klacht. Is één werknemer ziek, dan volgen er vaak meerderen. Een werkplek, zeker met een open space inrichting, kan een broeinest vol virussen en bacteriën zijn. Maar ook scholen, kinderdagverblijven, cafés, bibliotheken en andere openbare gelegenheden zijn plekken waar virussen zich makkelijk verspreiden. Maar hoe verloopt dit proces eigenlijk? En helpt een ionisator tegen verspreiding van virussen?

Schadelijke virussen

Een ionisator tegen verspreiding van virussen is geen overbodige luxe als we kijken naar de hoeveelheid ziektekiemen die zich via de lucht verspreiden. Virussen zijn er in vele vormen. De meeste ongewenste virussen die ons ziek kunnen maken, bewegen zich helaas voort via de lucht. Denk hierbij aan alle griep- en verkoudheidsvirussen, zoals influenza, rhino, RSV, adeno en corona. Ook veel kinderziektes verspreiden zich makkelijk door de lucht. Soms hoeft een kind met de mazelen of de waterpokken alleen maar in een ruimte te zijn om andere kinderen te besmetten. Overigens verspreiden niet alleen schadelijke virussen zich via de lucht. Ook bacteriële ziektes zoals tuberculose worden overgedragen via de lucht.

Verspreiding via hoesten of niezen

Het verspreiden van virussen kan via verschillende manieren gebeuren. Een veel voorkomende manier is via hoesten of niezen. Als iemand besmet is en hoest of niest, dan kunnen bacteriën en virussen tot wel meer dan een meter van deze persoon terecht komen. Bij een loopneus geldt hetzelfde. Wat men hierbij vaak over het hoofd ziet, is dat de handen van de niezende persoon vaak ook besmet zijn. Zo komen virussen vaak terecht op toetsenborden en andere gebruiksvoorwerpen. De verspreiding van schadelijke virussen gaat dus snel en erg makkelijk.

Verspreiding via de lucht

Ook zonder hoesten, niezen of een noopleus kunnen virussen zich makkelijk in de lucht handhaven en voortbewegen. De lucht die wij inademen bestaat uit meerdere elementen, waaronder een luchtstroom waarin zich minuscule kleine druppeltjes vocht bevinden. Deze druppeltjes zijn microscopisch klein en kunnen daardoor grote afstanden afleggen in de lucht. Virussen profiteren hiervan en kunnen makkelijk meeliften op deze kleine druppeltjes. Op deze manier kan iemand aan de andere kant van een ruimte, zonder bij u in de buurt te komen, u toch besmetten. Het feit dat een besmet iemand het virus uitademt, zorgt ervoor dat u het even makkelijk weer inademt. En let op, diegene die het virus draagt, hoeft niet eens perse al ziek te zijn. Veel mensen dragen tal van virussen bij zich die (nog) niet zijn geactiveerd.

Ionisator tegen verspreiding van virussen

Een ionisator tegen verspreiding van virussen is een efficiënte manier om korte metten te maken met ziektekiemen. Ionisatie is een geavanceerde techniek waarmee elektrisch geladen luchtdeeltjes de lucht reinigen. Een ionisator is uitgerust met een naald die moleculen van elektrische lading voorziet. Deze naald heeft overigens een laag vermogen en is vaak veilig ingebouwd. U hoeft dus niet bang te zijn voor een onverwachte elektrische schok. De elektrisch geladen zuurstofmoleculen die geproduceerd zijn door de ionisator gaan in de lucht als het ware op zoek naar vuile deeltjes. Dus ook de virussen. Als de elektrisch geladen deeltjes (ionen) in contact komen met ziektekiemen en ander vuil worden deze onschadelijk gemaakt. Dit heet ionisatie.

Ga de strijd aan met de ziektekiemen

Wat er precies gebeurt als de ionen in contact komen met vuile luchtdeeltjes is soms niet helemaal duidelijk. Vanuit de wetenschap zijn er twee theorieën: De eerste zegt dat de botsing van de positief geladen ionen de vuile deeltjes neutraliseert en onschadelijk maakt. De tweede theorie zegt dat bij de botsing de vuile deeltjes naar beneden slaan en zo geëlimineerd worden. Welke theorie ook waar is, een ionisator zorgt ervoor dat zelfs extreem klein vuile deeltjes uit de lucht worden gezuiverd. Een luchtreiniger is vaak voorzien van specifieke filters die goed zijn in lucht zuiveren. Een ionisator kan echter veel kleinere verontreinigde deeltjes onschadelijk maken. Een ionisator tegen verspreiding van virussen staat dus aan uw zijde in de strijd tegen ziektekiemen.

Meer weten?

Met een ionisator bij u thuis, op kantoor, op school of kinderdagverblijf gaat u verspreiding van virussen tegen. Gun uzelf en uw omgeving ook schone en zuivere lucht. Op Ionisator.nl vindt u de beste ionisatoren voor een schappelijke prijs.

PROAIRTECH ZX9000

Nu bekijken!

WINIX ZERO

Nu bekijken!

WINIX ZERO PRO

Nu bekijken!

SHARP KC-D60EUW

Nu bekijken!