Ionisatoren die wij aanraden

ProAirTech ZX9000

Nu bekijken!

Met een ionisator kan je de luchtkwaliteit in huis of op kantoor aanzienlijk verbeteren. Zo kan je binnenshuis ook frisse lucht inademen wat een positief effect heeft op je gezondheid, je productiviteit en je energieniveau. Een ionisator heeft verschillende voordelen. Dit zijn de 10 redenen om een ionisator te kopen:

Waarom een ionisator kopen?

1. Minder last van allergieën

Verschillende allergenen bevinden zich in de lucht, ook binnenshuis. Mensen met hooikoorts of een huisstofmijt allergie weten hier alles van. Er lijkt bijna niets te zijn waardoor je je kan afschermen van de allergenen die voor een allergische reactie zorgen. Een ionisator is de oplossing. Een ionisator haalt binnenshuis pollen en stuifmeel uit de lucht waardoor je weer vrij kan ademen als je last hebt van hooikoorts.

Ook wanneer je last hebt van een huisstofmijt allergie helpt een ionisator jouw klachten verminderen. Door de ionisatie worden de uitwerpselen en de huidschilfers van de huismijt uit de lucht verwijderd. Dit is hetgeen wat voor de allergische reactie zorgt.  De huisstofmijt kan nooit voor 100% worden verwijderd. Maar met een ionisator worden de klachten zeker minder.

ionisator tegen verspreiding van virussen

2. Geen last meer van nare geurtjes

Koken jullie veel, wonen jullie in een oud huis met onaangename geurtjes of is er een andere reden waarom er wel eens onaangename geuren in huis voorkomen? Dan is een ionisator de manier om deze geuren te verwijderen. Ook bij vluchtige stoffen als geuren kan je een ionisator inzetten.

3. Lucht vrij van fijnstof

Fijnstof is zo klein dat we het met het blote oog niet kunnen zien. Toch kan deze fijne stof flink schadelijk zijn voor onze gezondheid. Het kan zorgen voor ademhalingsproblemen en het wordt geassocieerd met longziektes Fijnstof ontstaat onder andere door uitlaatgassen, houtrook en door verbrandingsprocessen in de industrie. Haal fijnstof uit de lucht met een ionisator.

4. Meer energie

Wanneer je vervuilde lucht inademt kan dat ervoor zorgen dat je minder energie hebt, waardoor je minder productief bent en minder goed kan nadenken. Frisse en schone lucht geeft energie. Daarom is het zo belangrijk om thuis en op kantoor schone lucht in te kunnen ademen. Een ionisator zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit optimaal is.

Bacteriën doden met een ionisator

5. Verwijdering van schimmelsporen

Schimmels ontstaan wanneer schimmelsporen die zich in de lucht bevinden op een vochtige plek neerdalen. Wanneer er zich schimmelsporen in de lucht bevinden is de kans groot dat er in de ruimte schimmels ontstaan, maar daarnaast is het ook ongezond om deze schimmelsporen in te ademen.

U kunt last krijgen van luchtweginfecties en astma kan ontstaan of verergeren. Ook maakt langdurige blootstelling aan schimmels en schimmelsporen de kans op andere ziekte’s groter. Daarnaast zijn er ook mensen die allergisch zijn voor schimmels en schimmelsporen. Een ionisator haalt de schimmelsporen uit de lucht waardoor ook de kans op schimmel afneemt.

6. Minder last van astma klachten

Als je astma hebt dan weet je dat vervuilde lucht de klachten alleen maar erger maakt. Als astmapatiënt is het belangrijk om thuis en op werk schone lucht te kunnen inademen. Als dat niet het geval is kan je last hebben van astma gerelateerde klachten. Een vervuilde lucht kan de astma verergeren en ervoor zorgen dat de klachten alleen maar toenemen. Een ionisator helpt om de lucht te zuiveren en haalt stoffen als pollen, rooklucht, schilfers en fijnstof uit de lucht, allemaal onderdelen die bij een astmapatiënt voor klachten kunnen zorgen. De astma zal niet verdwijnen, maar de klachten zullen wel afnemen.

7. Geen last meer van rooklucht

Rooklucht is om meerdere reden vervelend. Ten eerste vinden veel mensen dat het een onaangename geur heeft en ten tweede is het ongezond om in te ademen, als derde nadeel heeft rooklucht dat het lang in een ruimte blijft hangen. Rooklucht is vaak niet makkelijk te verwijderen, zeker niet uit een ruimte waar regelmatig gerookt is of wordt. Een ionisator is dan de oplossing. Ook chemische verbindingen als rooklucht kunnen door een ionisator uit de lucht worden verwijderd.

Een ionisator inzetten tegen rooklucht

8. Verwijdering van virussen en bacteriën

Virussen en bacteriën verspreiden zich op allerlei verschillende manieren. Een van de manieren is via de lucht. Om ziekte’s te voorkomen kan je met een ionisator virussen en bacteriën uit de lucht verwijderen. De ionisator zorgt voor negatief geladen ionen die een oxiderende werking hebben op virussen en bacteriën. Zo worden ze onschadelijk gemaakt.

9. Positief effect op je gezondheid

Een ionisator zorgt voor een toename aan negatief geladen ionen in de lucht. Dit vind je in de natuur bijvoorbeeld aan zee, in de bergen of in het bos. Deze frisse en schone lucht is goed voor je gezondheid, het geeft je energie. Lucht met een laag aantal positieve ionen en een hoof aantal negatieve ionen is schoon en vermindert gezondheidsproblemen.

10. Schone lucht bij huisdieren

Huisdieren zijn erg leuk, het zijn maatjes die gezelligheid bieden en veel mensen genieten dan ook van het gezelschap van huisdieren. Toch hebben huisdieren als vogels, honden of katten ook nadelen. De veren, haren en huidschilfers komen in de lucht terecht en zijn ongezond. Daarnaast brengen huisdieren soms virussen met zich mee. Ook kunnen huisdieren voor nare geurtjes zorgen. Om geen last te hebben van deze nadelen is een ionisator het beste middel om in te zetten. Een ionisator verwijdert nare geurtjes, fijnstof wat ontstaan is door huidschilfers en haren en virussen uit de lucht.

Een ionisator kopen

Wil jij een ionisator kopen? Op ionisator vertellen we je alles over ionisatoren. Lees hier meer over het ionisatieproces en bekijk hieronder het aanbod aan ionisatoren.